Bağlantılar

• Anasayfa

• Profilim

• ŞİİRLERİM
• YAZILARIM
• OYKULERİM
• RESİMLERİM
• ÖYKÜŞİİRLERİM

• İstatistikler

Arkadaşlarım
 • amandaaman
 • mehmetgirisit
 • sssuperrr
 • aykarv


İstatistik
Hit
:
8782




KÜÇÜK PRENS'İN DİLEĞİ

Bir varmış iki de varmış ve hatta üç de varmış.Ülkenin birinde bir kral varmış.Kralın da küçük bir oğlu varmış.Çok akıllı ve sevecen bir çocuk olduğu için herkes tarafından çok seviliyormuş.

Her yeni yıl gecesi bir dilek diler ve onun gerçekleşmesini beklermiş.Bu yeni yılda annesi uzak bir ülkeye gitmişti.Küçük prens annesini çok özlediği için dilek olarak“bir kuş olup annesinin yanına uçmayı dilemiş.saatler gece yarısını vurduğunda dileği kabul olmuş.Küçük prens aniden bir kanaryaya dönüşmüş.Bu duruma çok sevinmiş.Artık annesinin yanına uçabilecekmiş.Uzak ülkedeki annesine doğru uçmaya başlamış.Az gitmiş uz gitmiş dere tepe düz gitmiş.Sonunda annesinin misafir olduğu sarayın penceresine konmuş.İçeri çok açık görünüyormuş.Annesinin aşağıda dans ettiğini görmüş.

-Anne!Anne!diye sesini duyurmaya çalışmış ama onu duyan olmamış.Çünkü çok küçük olduğu için onu kimse göremiyor ve duyamıyormuş.Artık annesine kavuşması pek mümkün görünmüyormuş.Oturmuş tekrar dua etmeye başlamış.”Allah’ım lütfen annem sesimi duysun” diye dua etmiş.Bu çok içten duayı iyilik perisi duymuş.Hemen küçük prensin yanına gelmiş.

-Küçük prensim,annene kavuşmanın sadece iki yolu var.demiş.

-Birincisi,gelecek yılbaşı gecesini beklemek,ikincisi ise,sabah olmadan annenin sana kavuşmayı  dileyip seni öpmesi.Başka çaresi  yok.deyip ortadan kaybolmuş.

Küçük prens belki küçük bir pencere bulurum ve içeriye girerim diye sarayın etrafını dolaşmaya karar vermiş.Birden ne görsün açık bir pencere yok mu?hemen o tarafa var gücüyle uçmaya başlamış.Pencereden içeriye dalmış.Ama çok hızlı uçtuğu için tam da annesini yanında oturduğu direğe çarmış.Oracıkta bayılmış.Annesi küçük prensi aklından geçiriyor ve çok özlüyormuş.Önüne düşen küçük kuşu yerden almış ve iyileşmesi için dua edip onu öpmüş.O anda büyü bozulmuş ve küçük prens tekrar insan oluvermiş.Hasretle annesine sarılmış.Ona kavuştuğu için çok mutlu olmuş.

 

.imcinitas.ilkogretimoykulerim.05032008.mamak



Yorum ( 0 )
Hit:55
06.03.2008 23:12:07
Tavsiye: 0
Kategori: OYKULERİM

Arkadaşına Gönder:
Kimden Kime  



yorum yapılmamış :(


Yorum yapabilmeniz için üye olmalısınız. ( Üye olmak için tıklayın. )

Üyeyseniz giriş yapmak için tıklayın.